DIT BANNER HER?
Pris: 1.500 DKK pr. måned!
Ring +45 20 33 58 11


Senest opdateret:
27. april 2005 kl. 18:28

Nyheder Artikler Resultater Referater Mailing-service Guide Sæsonplan Foreninger LinksDanskerne bedre end ventet!- Af Filip Zwicky


Efter den barske danske vinter havde de danske trænere ikke på forhånd regnet med de store chancer på Klampenborgs premieredag, men alligevel gik hele fem af programmets syv løb til Danmark. Bedst var Elo Ervolder og Bent Olsen med hver to vindere, samt jockey Manuel Martines, der lagde bedst ud med tre sejre.


Danish Shopping/Manuel Martinez vinder Marienlund Åbningsløb før Jolly Boy og Sky Runner.
Foto Burt Seeger.

Galopbanen i Klampenborg kunne ikke have ønsket sig bedre rammer for lørdagens sæsonpremiere, og ligesom det var tilfældet for Jägersro seks dage inden, skinnede solen fra en skyfri himmel fra start til slut. Eftermiddagens hovedbegivenhed, Marienlund Åbningsløb, gik for andet år i træk til Danmark, da Bent Olsens 5-årige hoppe Danish Shopping efter medrivende opløbskamp nedkæmpede de to staldkammerater Jolly Boy og Sky Runner. Chilenske Manuel Martinez gav Danish Shopping en afventende rejse bag pacen ind på opløbet, og da åbningen kom satte parret et stærkt angreb ind, samtidig med at forhåndsfavoritten Magic Fact tidligt faldt tilbage fra den føring han havde holdt fra løbets begyndelse. Danish Shopping skar stregen en sikker halv længde før sine nærmeste konkurrenter og fulgte dermed op på sin flotte sæson i fjor, der bl.a. talte sejren i hoppernes Fawzia Stakes på Derbydag. Ifølge anmeldelserne ser det ud til at Bin Ajwaad-datteren i år skal forsøges på de kortere distancer, og det skal nok blive interessant at se hvor langt hendes speed rækker. Danish Shopping ejes af Stald Polish og har igennem hele sin karriere været én af Bent Olsens mest indbringende musketerer.


Casanova/Nicholas Cordrey får et flot comeback med en let sejr før Irish Corner/Manuel Martinez.
Foto Burt Seeger.

Fornem sæsondebut af Casanova
Desmond Scarlett tog forskud på Klampenborg-sæsonen, da han dagen inden vandt årets første løb i Danmark på Jydsk Væddeløbsbane, og han lagde ligeledes bedst fra land i København. Eftermiddagens første løb, Ritmester G.A. Clauson-Kaas Løb over 1500 meter, havde efter afbud fra Sarah’s Taste samlet et lille felt på fem heste. Magic Ring-sønnen Casanova startede som soleklar favorit efter sine flotte præstationer i fjor. Nicholas Cordrey valgte at tage Casanova stille fra start, idet jockeyen på forhånd ikke var overbevist om at hesten stod distancen, og i stedet var det Irish Corner og Svealandlöpning-vinderen Pianella der lagde hårdest ud. Rundt sidste del af opløbssvinget fik Casanova marchordre bagfra, og kort inde i opløbet var han oppe på siden af Irish Corner, mens Pianella viste svaghedstegn indvendigt. Selv om Casanova med 200 meter igen havde overtaget kommandoen, kæmpede Irish Corner dog rigtig godt imod og den fukse hoppe var bare en halv længde bag Casanova i mål, hvorefter der var tre længder ned til Nardello på tredjepladsen. Pianella skuffede yderligere ved at falde ned som fjerde, mens sidste års dobbelte storløbsvinder i Provinsen, Blue Berry, sluttede sidst i det lille felt.


Eltizaam indfriede forventningerne og vandt en overlegen sejr under Manuel Martinez.
Foto Burt Seeger.

Eltizaam mod Jyllandsløb
I vinterpausen købte Sten Thynell den nu 3-årige hingst Eltizaam, der har afstamningen i orden som halvbror til den engelske 1000 Guineas-vinder Harayir. Eltizaam levede ikke helt op til Sheikh Hamdan Al Maktoums forventninger i sin første sæson, og blev derfor solgt ud af Ed Dunlops stald med forlydender om luftvejsproblemer. Disse problemer har Bent Olsen heldigvis ikke hørt noget til endnu i den daglige træning, og Eltizaam havde heller ingen problemer med at vinde sit livs første løb under Manuel Martinez i 3-års MaidenSerien over 1800 meter. Bahri-sønnen førte fra start til mål og var aldrig i den mindste fare. Dommerrapporten lød overlegent med mange længder ned til Show Time, mens Mrs Bechham og Exline fulgte lige i hælene på andenhesten. ”Der er ikke lagt nogen nær fremtidplan for Eltizaam endnu, men der er ingen tvivl om at Jyllandsløb bliver forårets store opgave for ham”, fortalte en glad Bent Olsen der fik en flot sæsonstart fra sit forholdsvis nye træningskvarter på Klampenborg.


Ballet Princess sørger for Sara Slot og Elo Ervolders anden dagssejr.
Foto Burt Seeger.

Ervolder og Slot – stærkt team!
Træner Elo Ervolder og jockey Sara Slot har igennem de senere år været et rigtig godt team med adskillige sejre imellem sig, og den nye sæson blev startet på flotteste vis med to sejre. I El Gran Senor Handicap over 1800 meter var Prins Consent til start med hele 68 kilo på ryggen. Den 7-årige vallak vandt kun en enkelt gang i fjor, hvilket var i sæsondebuten med netop Sara Slot på ryggen. I år gentog historien sig, da Prins Consent fuldstændig knuste al modstand og med to lette længder henviste Red Singer og Finish First til de nærmeste pladser. Samme duo rundede også åbningsdagen af i Sysonby Handicap over 1400 meter, da 4-årige Ballet Princess på de sidste meter fløj forbi staldkammeraterne Mandarin Boy og Bologne på de sidste meter. Ballet Princess vandt tre gange i ni starter i fjor, og den speedige hoppe ser ud til at kunne gå en ny fin sæson i møde i handicapsammenhæng.


The Bishop's Boy/Mark Larsen aflægger maidentitlen for træner Bodil Hallencreutz.
Foto Burt Seeger.

To svenske sejre
To af eftermiddagens løb gik til ’hinsidan’. I Hollywood Park Maidenløb over 1600 meter havde Mark Larsen overtaget tøjlerne på The Bishop’s Boy efter at Kim Andersen tidligere var blevet kørt på hospitalet med en brækket fod. Favoritten i løbet, Adayout, var atter engang problematisk i startøjeblikket og satte adskillige længder over styr. I stedet gik det stærkt foran i feltet med Tit For Tat som den toneangivende. Ind på opløbsstrækningen lå flere heste på linje, men i midten af banen fik The Bishop’s Boy et lille overtag på Tit For Tat, og den 4-årige vallak trak til slut fra til en sikker længdes sejr før netop Tit For Tat, der med det mindst mulige holdt Faito fra andenpladsen. The Bishop’s Boy trænes af Bodil Hallencreutz, der dermed fik en sejr med hjem til Jägersro på trods af Magic Facts skuffende indsats i hovedbegivenheden. Den anden svenske sejr var også lig med Manuel Martinez’ tredje triumf. I D. Wayne Lucas Handicap dannede Martinez par med Annelie Larsson-trænede Make It Move, der på forbløffende vis kunne afvise alle angreb ned gennem opløbet og til slut afvise den sent angribende Shades Of Pale til andenpladsen og indvendige Caerful. Løbets to forhåndsfavoritter Impasto og Zertlin sluttede som henholdsvis fjerde og femte gennem mål.