DIT BANNER HER?
Pris: 1.500 DKK pr. måned!
Ring +45 20 33 58 11


Senest opdateret:
30. september 2003 kl. 11:47

Nyheder Artikler Resultater Referater Mailing-service Guide Sæsonplan Foreninger LinksLights Out vandt sin tredje klassiker- Af Filip Zwicky


Første halvdel af sæsonen var frustrerende for norske Cathrine Erichsen. Stalden bugnede med stjerne-navne, men ingen af dem slog til. Hverken Hovman eller The Khamsin nåede samme højder som i fjor, og det store klassiske håb Lights Out døjede ustandseligt med problemer. Men der er ingen opture uden nedture, og som et blink med øjet forvandlede sæsonen sig til en stor triumf.


Lights Out/Mark Larsen vinder Tattersalls Dansk St. Leger foran Touch Wood/Bettina Wilson.
Foto Burt Seeger.

Den 3-årige Kateb-søn Lights Out strøg til tops i Norsk Derby, herefter vandt han overlegent Norsk St. Leger, og i lørdags var han til start som storfavorit i Tattersalls St. Leger over den krævende distance 2800 meter. Ligesom i den norske udgave valgte jockey Mark Larsen selv at diktere pacen fra start, i frygt for at tunge Lights Out skulle blive overspurtet til slut. Lights Out førte feltet ind på opløbet, hvor han dog hurtigt fik selskab af Brian Wilson-trænede Touch Wood, der under Bettina Wilson kæmpede bravt for at gå forbi Lights Out, men favoritten holdt sig foran hele vejen til målstregen hvor han var et kort hoved foran – sæsonens tredje klassiker var i hus!

Cathrine Erichsens klassiske korstog stopper dog ikke her; Lights Out bliver den 12. oktober bragt til start i Svenskt St. Leger hvor der venter et rigtig spændende opgør mellem Kateb-sønnen og Songline-sønnen First Edition, der netop har vundet både Svenskt Breeders Trophy og Norsk Breeders Prize – det bliver et af årets mest seværdige opgør, og samtidig en forrygende måde at afslutte den klassiske sæson på. En sæson hvor danskopdrættede heste hidtil har vundet fem ud af fjorten klassiske løb – et imponerende resultat for dansk avl!

Førstepræmien i Tattersalls Dansk St. Leger var på 100.000 kroner, Touch Wood fik halvdelen for sin andenplads, mens Mapoloni, Organizer og Ace High hentede de sidste præmiepenge.


Træner Søren Jensen med Lady Clementine/Nicholas Cordrey (tv)
og vindende La Sall/Kim Andersen efter Tattersalls Dansk Kriterium.
Foto Burt Seeger.

Karin Salling-double i Dansk Kriterium
Championtræner har en fabelagtig statistik i de 2-åriges yngste opgør, Tattersalls Dansk Kriterium. Igennem de sidste 11 år har træneren vundet løbet otte gange, og denne gang blev det tilmed en double-sejr i form af 2-års Dronningen La Sall og staldveninden Lady Clementine. Eko Sacher lagde bedst ud på bagsiden under Mark Larsen, men Kim Andersen fulgte den førende ekvipage som en skygge, og da feltet ramte opløbet gik La Sall til angreb og kunne trække fra til en let to længders sejr. Lady Clementine sluttede stærkt af til andenpladsen, mens Top Pearl på en god spurt tog tredjepladsen fra Eko Sacher. De sidste præmiepenge gik til norske No Exit, der var en skuffelse i løbet. Cajun Cadet-datteren La Sall fik 100.000 kroner for sejren, og hendes totale dominans på 2-års scenen minder meget om Amalias i fjor. Om La Sall kan videreudvikle sig og blive lige så god som Amalia bliver spændende at få svar på.


Porsa System/Mark Larsen (tv) nedkæmper The Khamsin/Yvonne Durant i Klampenborg Classic.
Foto Burt Seeger.

St. Leger-revanche
Sidste år blev Dansk St. Leger afgjort med det mindst mulige – Derbyvinderen The Khamsin nedkæmpede med få millimeter Porsa System. I Klampenborg Classic over 2400 meter fik Porsa System revanche for nederlaget i fjor, men opgøret blev nøjagtig lige så spændende og medrivende. De to heste lå næsten side om side under hele rejsen, hvor Royal Engagement satte pacen indtil slutningen af opløbssvinget. Her kom Porsa System i front men fik straks selskab af udvendige The Khamsin, og de to heste kæmpede indædt om sejren over de sidste 250 meter. Da de skar målstregen var det med Porsa System foran – men marginalen var akkurat lige så kort som da det var den anden vej rundt i fjor, og opløbet i Klampenborg Classic var bestemt et af dagens bedste.
Porsa System trænes af Flemming Poulsen og blev redet til sejr af Mark Larsen, der foruden sejren i Dansk St. Leger også red Cathrine Erichsen-trænede Avanti Quantas først over stregen i LørdagsTrio/Komben over 1400 meter.


Rent A Tent/Dina Danekilde vinder Tattersalls Kriterium Consolation.
Foto Burt Seeger.

Svensk sejr i Kriterium Consolation
Sejren i Tattersalls Kriterium Consolation gik noget overraskende til Caroline Strömberg-trænede Rent A Tent, der med lærling Dina Danekilde på ryggen vandt sikkert med en længde foran forbedrede Cut Di Campione/Fernando Diaz og længe førende Hongkong/Mark Larsen. Det var Rent A Tents bare anden karrierestart, og Caroline Strömberg bebudede efter løbet at der var flere opgaver på programmet til Rent A Tent på Klampenborg i år. Førstepræmien i Tattersalls Kriterium Consolation lød på 20.000 kroner.