Senest opdateret:
29. maj 2002 kl. 13:28

Nyheder Artikler Resultater Referater Debat Guide Mailinglist Sæsonplan Foreninger LinksDerbyvinderen i topform- Af Filip Zwicky


Ved fredagens aftenløb på Københavns Galopbane var der gensyn med den danske derbyvinder Cut Champion, der efter en lidt skuffende tredjeplads i Norge nu var tilbage på hjemmebanen i Cuwilak Ærespræmie over 1800 meter.

Og det gik som man kunne forvente, med Cut Champion vel fremme ind på opløbet, hvor hesten fik marchordre af Nicholas Cordrey og siden forsvandt fra de andre og i ensom majestæt cantrede over målstregen med seks længder ned til Sky Runner på andenpladsen. Derefter var fire længder ned til Ittma Hohah og yderligere seks længder til Las Sellier på fjerdepladsen. Feltet var i det hele taget meget spredt, og der var vel i alt mellem 35-40 længder mellem Cut Champion og Pina Colada, der sluttede feltet af.


Cut Champion vinder overlegent med seks længder.
Foto Scandinavian Raceweb

Træner Desmond Scarlett var godt tilfreds med Cut Champions arbejde, og den snart afgående træner havde egentlig kun meldt hesten i løbet for at give ham en udblæsning: "Han er så utrolig frisk, at den normale træning ikke er nok. Der venter ham endnu to løb i denne sæson - Made In Denmark på Klampenborg og DM for 3-årige i Århus, og derfor syntes jeg at han skulle have mulighed for at have et løb nu, idet han elsker væddeløbene", forklarede Scarlett efterfølgende.
Der var 18.000 kroner i førstepræmie til Cut Champions ejere familien Brendholdt, der her så deres derbyvinder vinde for niende gang i karrierens tolv starter. Når Desmond Scarlett trækker sig tilbage ved sæsonens afslutning, overtager svenske Anna Nilsson træningen af Cut Champion.


Moneypenny med Mark Larsen i sadlen og ejer Susanne Rørsgaard ved siden (Arkiv).
Foto Scandinavian Raceweb

Moneypenny for femte gang
Stald Lady Docs 5-årige Moneypenny bliver bare bedre og bedre, og denne sæson har været hendes hidtil bedste nogensinde. I Madagascar Handicap over 1600 meter var Moneypenny/Mark Larsen for femte gang i år først over stregen med sikker margin foran Handy Dandy/Carlos Lopez. Moneypenny trænes af Helle Christensen på Bregnerødgård og er opdrættet på York Stutteri.
Lidt overraskende blev Xenos tredje foran Jaybird og Mrs Communication, der efter en række stærke præstationer over sommeren efterhånden synes at være inde i en formnedgang.


Gipsy La vinder Super Sprint for Manuel Santos.
Foto Scandinavian Raceweb

Gipsy La i Super Sprint
Dagens hurtigst afviklede løb, Super Sprint over 700 meter, fik en klar vinder i lynhurtige Gipsy La, der som en røg var først ude af startboksen og siden øgede sin føring hele vejen til mål til en sikker to længders sejr før Lord Lieutenant og Cut Legend.

8-årige Gipsy La har før vist forrygende hurtighed i Super Sprint, bl.a. var hun nummer to bag Might Be A Lady i årets første udgave og med lidt mere at træde igennem på denne gang var Big Shuffle-datteren denne gang helt urørlig. Gipsy La trænes af Catharina Østlund og ejes af Stall Kørolen Kb.

Manuel Santos var i sadlen på Gipsy La, og allerede i løbet efter var chileneren tilbage i vindercirklen efter endt arbejde på California Son, der vandt Malta Handicap over 2400 meter foran Le Migon og Big Ben.


Eelinor er en lovende 2-årige hoppe. Vinder i sin debut over 1600 meter.
Foto Scandinavian Raceweb

Nyt Oaks-emne - til næste år!
På søndag rides hoppernes Derby - Dansk Oaks - på Klampenborg, men måske er der allerede ved at dukke nye emner til næste års udgave op blandt de 2-årige.

Hanne Bechmann-trænede Eelinor blev i hvert tilfælde en meget sikker vinder i 2-års Maidenserien over 1600 meter efter føring fra start til mål under Thomas Bertelsen, og med en afstamning der sidder lige i øjet i Oaks-sammenhæng, er Eelinor nok en hest der skal holdes et vågent øje med fremover.

Eelinors mor Succeed var selv 2. i Dansk Derby og 4. i Dansk Oaks, mens helsøsteren Silver Prelude bl.a. vandt Sceptre Stakes og også var 4. i Dansk Oaks. Halvbroderen King Ceed vandt både Dansk- og Svenskt St. Leger, så det kan ikke komme bag på nogen hvis Eelinor går i familiens fodspor. Den brune Starry Night-datter er født på Bechmann Stud og ejes af Bechmann Racing i Hillerød.

I øvrigt...
Vandt Brian Wilson-trænede Go To Fortunen karrierens første sejr i St. Lucia Løb efter hård kamp med Apple Green. Bettina Wilson var i sadlen på vinderen.

Gurli Madsen og Le Tølbøll fortsætter fremgangen og hentede endnu en sejr på Klampenborg, da On Credit vandt Lyngby-Taarbæk Kommunes Ærespræmie foran Due Risk og Subzero.

4-årige Falk fik også karrierens første sejr, da Benedikte Ødegaard red hesten til yderst sikker sejr i Amatør Trofæ Serien foran Viper og en forbedret Eagle.