Prime Match for fuld udblæsning

2 gange Brian Wilson - 3 vindere fra Provinsen - Sara Slot nærmer sig 50 sejre

 - Af Filip Zwicky-Broström

Før sæsonstart var det endnu tvivlsomt, om Klampenborgs hurtigste hest, den 8-årige fukse vallak Prime Match, skulle fortsætte karrieren. Efter en hård sæson i 1999 så det ud til, at hesten efter flere fantastiske år var ved at give slip på sin status som Danmarks ukronede sprinterkonge.

Der gik da også lang tid inden vi så Prime Match første gang, idet han først debuterede i juni. Men Primo Dominie-sønnen har gjort det fremragende i sin 7. sæson som væddeløber, og i Klampenborgs anden udgave af Super Sprint-serien over 700 meter, var han sine konkurrenter klart overlegen. Gipsy La, som vandt den første udgave af Super Sprint, var hurtigt af sted fra sit udvendige startspor og forhindrede derved Prime Match i at trække helt ud i banen. Men Prime Match formåede for første gang at holde sin bane og dermed kunne han let trække fra til slut foran netop Gipsy La og Prezoo, mens Bayford Thrust og Roi Wladyslaw sluttede som fjerde og femte.

Jockey Nicholas Cordrey fortalte efter løbet, at han muligvis har fundet en måde at få Prime Match til at løbe lige ud: "Hvis jeg holder pisken på venstre side og vifter med den foran hovedet på ham, løber han faktisk helt lige og holder stadigvæk samme fart som normalt. Det kan forhåbentlig få ham til at blive endnu bedre, men desværre kan jeg ikke bruge denne taktik på søndag i Norge, fordi vi kun må ride med en 2-års pisk, som ikke er lang nok". Der var 15.000 kroner i førstepræmie til Prime Match, som trænes af Desmond Scarlett og ejes af Marianne og Jens Trock.

Brian Wilson har haft en fin sæson med mange sejre til staldens stabile handicappere. Denne fredag eftermiddag kunne han tilføje to til af slagsen, da Ladies First vandt Sha Tin Handicap over 2400 meter for Fernando Diaz foran Alex/Villarroel og Way Of Walking/Nicholas Cordrey. Ladies First vandt for 6 uger siden et løb over samme distance på Klampenborg, men hun har ikke brudt sig om dirt tracken på Jägersro de to sidste gange, hvor hun var slået med mange længder.
Tilbage på hjemmebanen i Klampenborg var Ladies First igen i fuldt vigør og kunne altså tage sæsonens anden sejr og føje 15.000 kroner til præmiekontoen.
Stald Wilsons anden dagssejr kom med Neon Deion i Happy Valley Handicap over 1600 meter. Efter en rigtig fin opløbskamp hvor mange heste sås med chance, skød Neon Deion frem udvendigt og nåede akkurat på målstregen at fange Rimmas/Dickie, mens Tornado/Elsass tog tredjepladsen.
Der skulle gå 10 starter inden Neon Deion kunne tage sæsonens første sejr, men formkurven har været opadgående i lang tid og sejren var vel knap så overraskende som oddset i totalisatoren gjorde udtryk for.
Det var også tæt på at blive til et hattrick for Stald Wilson, da Mrs Communication i dagens afsluttende maidenløb for 3-årige og ældre heste kun blev slået af Stutton Gal/Ellen Piltoft. Stutton Gal blev importeret til Danmark efter 3-års sæsonen og er i træning hos Per Bossow, som har gjort et godt arbejde med den 4-årige brune hoppe.

Dagens eneste løb for de 2-årige, blev vundet af ToughLine, der efter kamp med Miss Lovely til slut kunne trække fra til sikker sejr for Fernando Diaz. Miss Lovely lå ellers længe foran og blev ved med at kæmpe, men da først Diaz fik rigtig gang i Tough Line var der ikke mere at stille op for den lille, smarte Magic Ring-hoppe. Det var Tough Lines tredje start, og det var også fuldt fortjent, at hingsten fik sin første sejr efter sin andenplads bag Princess Royal i Skandinavisk Opdrætningsløb. Tough Line er efter Domynsky - Lautreamont og opdrættet hos Berner Olsen. Han ejes af Stald Lambada og trænes af Bent Olsen på Hvidegården.

Dagens blandede løb for lærlinge og amatørryttere blev vundet af Thomas Sandstød på Helena Fylkings Music Media, som udvendigt i banen vandt efter kamp med Lizard Island/Ulf Sjøholm og indvendige Blade Hit/Louise Møller. Music Media trænes af Helena Fylking i Sverige og ejes af Stald Råsta.

I midten af banen vinder Matchie/Le Tølbøll Macao Maidenløb 1. afd.

Fanan'do vinder sikkert for Sara Slot

Neon Deion går helt udvendigt forbi den længe førende Rimmas

Og så var det dagen, hvor de danske provinstrænere markerede sig stærkt på Klampenborgs græs. I Macao Maidenløb 1. afd. vandt Gurli Madsens Matchie med Le Tølbøll i sadlen efter hård kamp med Belle De Jour/Cordrey og Counterfeit/Halpin. Matchie gjorde karrierens bare anden start, og det bliver interessant at se hvad Gurli Madsen får ud af den fine hoppe, som er faldet efter Runnet - Kopjes. Stald Brændeholm og P.H’s Beslagsmedie m.fl. ejer hesten.

Som før omtalt vandt også Stutton Gal for provinstræner Per Bossow, og i 3-års Handicap sørgede Torben Christensens Fanan’do for at give Sara Slot sin sejr nummer 48 i karrieren. Dermed er Sara nu kun to sejre fra at miste sin lærlingelettelse, hvorefter hun skal kæmpe på lige fod med de professionelle jockeys. Sara tager det dog som en udfordring og ser frem til den store dag, hvor hun runder sin sejr nummer 50. Og med den unge danske lærlings fremgang ser det ikke ud til at vare længe inden det sker.