O’Kelly snød Granny’s Pearl

-         vandt Sceptre Stakes efter kamp. Mill’s Pride imponerede i DM Prep.

-         Af Filip Zwicky-Broström

For femte gang siden 1994 sadlede Søren Jensen vinderen af Sceptre Stakes - og for fjerde gang var Kim Andersen i sadlen. Efter en medrivende duel mellem feltets mindst betroede O’Kelly og storfavoritten Granny’s Pearl, trak førstnævnte sig til sejrrigt ud og vandt årets første sejr i det 2200 meter lange løb for de 3-årige og ældre hopper.

Et beskedent felt på fem deltagere var på plads i boksen, og samtlige kom fint af sted med sidste års vinder Steel Express/Jacob Johansen forrest. Resten lå tæt samlet et par længder bag den førende. Steel Express blev i teten til ind på opløbet, hvor kræfterne begyndte at slippe op. I stedet havde Mark Larsen forceret Granny’s Pearl op udvendigt i banen, mens Kim Andersen trak O’Kelly til angreb i midten. De to ekvipager trak hurtigt fra resten af feltet og indledte en intens fight, der 250 meter fra mål så ud til at skulle være i sikre hænder på Mark Larsen, men netop denne gang havde York Stutteris eget opdræt O’Kelly besluttet sig for at kæmpe til det sidste, og kort før mål fik Kim Andersen et lille overtag og sejrede til sidst med en halv længde før Granny’s Pearl. 

Eko Mirifique, feltets eneste 3-årige individ, sluttede på tredjepladsen foran en træt Steel Express og en fjern Ladies First.
Der var penge til samtlige deltagere, og halvdelen af den samlede præmiesum på 100.000 kroner tilfaldt O’Kelly, der er faldet efter Last Tycoon - Laser Show v. Wassl. Den nu 5-årige hoppe vandt en enkelt gang som 2-årig i England, men fejrede sin største sejr i fjor da hun slog Wanesca i Fawzia Stakes. I år var det bedste resultat en tredjeplads bag netop Wanesca, men sejren i Sceptre Stakes redder helt sikkert sæsonen for den veltrukne danske hoppe.
Søren Jensen og Kim Andersen tog samtidig den tredje sejr på stribe i løbet, der i 1998 blev vundet af Invictress og i 1999 af Steel Express. Parret har før også vundet løbet med Madame Et Toi, mens Louise Malmberg stod for den første af Jensens i alt fem Sceptre Stakes-sejre med Silver Prelude tilbage i 1994.
 

Mill’s Pride imponerede
Den 21. oktober afvikles DM for de 3-årige heste på Jydsk Væddeløbsbane. Klampenborg havde i den anledning arrangeret et prep-race over 1800 meter, og her imponerede Bendt Jensens Mill’s Pride endnu en gang ved at vinde sikkert foran stabile Dunbar, som endnu ikke har været uden for pengene i årets otte starter. Jacob Johansen gav Mill’s Pride en god rejse på bagsiden, men trak noget langt ud i banen rundt opløbssvinget og forårsagede en smule problemer for Kim Andersen på Dunbar. Herfra rykkede Mill’s Pride sikkert fra de øvrige og vandt foran Dunbar, som udvendigt hakkede over målstregen med Smiling Groom, som leverede årets hidtil bedste præstation.
Kim Andersen nedlagde protest mod Jacob Johansen på baggrund af hændelsen i opløbssvinget, men voldgiften valgte korrekt at afvise denne.

- Bendt Jensen, træner af Mill's Pride.

Mill’s Pride har forbedret sig fra start til start i år og kan med fortsat udvikling blive en rigtig god hest. Han har bevist, at han magter alle distancer fra 1400-2400 meter, og det er et flot stykke arbejde Bendt Jensen har gjort med ham. Den mørkebrune hingst er faldet efter Precocious - Oline og både ejet og opdrættet af Hilmer Petersen.

Endelig Olympic Line
Det Kongelige Opfostringshus Amatør Trofæ Serien havde nået sin ottende afdeling, og her fik Hanne Bechmanns Olympic Line endelig sæsonens første sejr. Efter hele fire triumfer sidste år var Olympic Line kommet så højt op i handicap, at der skulle gå otte starter inden han igen skulle i vindercirklen. Louise Møller havde hesten blandt de forreste ude af startboksen og derfra styrede hun begivenhederne hele vejen til mål. I midten af banen havde Anna-Maria Andersson dog fået godt gang i Sarastro der slog Olympic Line ved deres sidste møde, men den danske vallak holdt stærkt ved udvendigt og vandt sikkert. 

Det var samtidig Louise Møllers 10. sejr i karrieren, hvilket bevirker at hun nu mister sin lettelse. Men en lettelse var det også for hende endelig at vinde løb i Klampenborg, hvor hendes forlovede Mark Larsen sammen med Kim Andersen kæmper indædt om jockeychampionatet. Med to løbsdage tilbage skiller kun en enkelt sejr de to topryttere.

Hattrick af Cordrey
Dagens triumfator på jockeysiden blev dog Nicholas Cordrey, som indledte dagen ved at vinde de tre første løb. Første sejr kom i hus med Fredrik Reuterskiölds 2-årige hoppe Rita, som udvendigt koblede grebet midt i opløbet og vandt sikkert foran Kamji og Nevada. Rita er ejet af Jungløren Ab og efter Richard Of York - Gliding Musician.
I løbet efter førte Cordrey for fjerde gang i år Habitus til sejr i Silver Prelude Handicap over 1300 meter. Habitus kæmpede hårdt ned gennem opløbet med Pal Of Mine, som fra start havde ført løbet. Til slut fik Habitus et overtag og beviste endnu en gang, at han nok aldrig har været bedre end i år.
Nicholas Cordrey fuldendte sit hattrick i Kutbeya Handicap med Håkon Crantz-trænede Zaahir, der langsomt havde bygget formen op til årets første triumf. Zaahir kom i et udvendigt angreb og nåede akkurat forbi ellers længe førende Minali, mens Novacourt sluttede godt af midt i banen.

Fra dagens øvrige løb skal nævnes, at de svenske gæster Counterfeit og Merrie Melody begge leverede stærke præstationer for amatørtrænerne Lars Gøransson og Marie Lustig. Især Counterfeit bliver interessant at følge til næste år, hvor han som søn af In The Wings kan forventes at udvikle endnu større format over stayerdistancen. Det var den 4-årige vallaks bare tredje start i år, hvoraf de to er endt med sejr på Klampenborgs græs.