Referat fra Klampenborg Galopbane den 8. maj 1998

- Af Orla Lindborg Larsen og Merete Gorm

Federico klar til at indtage Klampenborg igen

Med en klar sejr i DANSK J0CKEY CLUB CUP tegner alt igen lyst for Familien Strecker, ejere af Federico. Hesten var ubesejret på Klampenborg i 1996, men kunne i 1997 ikke leve op til de forventninger, som både publikum, træner og ejere havde omkring ham. Den startede tre gange uden at vinde og fik herefter lov at slappe af. I dag startede den så for første gang i år og vandt i overlegen stil dagens hovedløb med en førstepræmie på 50.000 kr.

Løbet var sidste afdeling af V5, og ialt 14 heste kom til start med afbud fra Senador. Som sædvanlig tog den flotte skimle hest Last Dance spids med Federico udvendigt som anden. Efter 200 meter gik Federico forbi Last Dance og førte ind på opløbsstrækningen. Vinderhesten fik på de sidste 100 m hård konkurrence af Latin Quarter, redet af Manuel Santos. Federicos sejr var der dog ingen tvivl om, derimod var der hård kamp om 3. og 4. pladserne, som blev vundet af River Foyle med Fredrik Johanson og Cut Comeau, redet af John Fortune.

Fra dagens øvrige løb bemærkede vi især:

Last Dance - 3 års Maidenløb - 2400 m
Straight Burbon hurtigt fremme i føring. Brækkede ud i banen i første sving, men jockey Ole Larsen fik hurtigt rettet hesten op og lå i føring indtil 1400 m før mål, og faldt derefter noget tilbage. På opløbssiden rykkede Cut Corbierre frem til føring tæt fulgt af Heros. Sikker sejr til Cut Corbierre. Zarabanda Zaid og Best Friend sluttede som nr. 3 og 4 uden at være i nærheden af de 2 første i mål.

St. Bededags Pokalen - 2400 m
Feltet fint samlet af sted. 1400 m før mål tabte Sonny nogle længder til de øvrige, men kæmpede sig alligevel op til feltet og sluttede som nr. 5. I opløbet fik Ole Larsen rigtig fart i King of Sweden, der var seedet næstsidst og vandt med en længde til favoritten Screwdriver efterfulgt af Bechstein og Transmedia. Malyfra redet af Kim Andersen skuffede voldsomt og sluttede sidst.

Dansk 2000 Guineas Trial
Flot løb af norske Polar Shadow redet af Mark Larsen. Træner Niels Petersen fra Danmark var lykkelig og håbede selvfølgelig på, at hestens evner slår til i de kommende storløb. Lignede en hest der skal bemærkes fremover. Favoritten Cut Courier sluttede som nr. 4, men var ikke fremme i opløbet da det gjaldt.

Øvrige bemærkninger:
At hesten Hjort ser ud til at trives i øjeblikket og fik en fin sejr, at der måtte målfoto til i 7. løb. Resultatet blev dødt løb mellem to svenske heste (Joke og Prima Ballerina), at Nicolas Cordrey vandt to sejre, den sidste i 10. løb, hvor Tornado vandt overlegent.