gofs

appel au maitre 2015 small

reverdy shop 2014

carlras14

ikeyvet 35332

seeland fall_2013

mingun logo 2014

ravdansen 2014_top_1

Una Hora foler Verglas-datter i Sverige


En af de hidtil bedste danskopdrættede væddeløbshopper i det nye millennium, Francisco Castro og Enrique Fornes' 6-årige Una Hora (Kateb - Ma Ani v. Mujtahid), folede tirsdag et hoppeføl hos Inger og Lennart Linell i Sverige. Faderen er den succesrige, men nu afdøde, irske avlshingst Verglas (Highest Honor).

 

una hora 4


Una Hora er opdrættet på fynske Stutteri Nova og helsøster til den danske St. Leger-vinder Rock All. Hun startede tre gange som 2-årig uden at vinde - dog sluttede hun tredje i Vinterfavoritternes Ærespræmie bag sin daværende staldkammerat og senere Derbyvinder Inchiline. Hendes klassiske sæson startede besværligt med længerevarende virus i kroppen, og først ud på sensommeren fik hun sin karrieres første sejr.

 

Det var i Summer Fillies over 1730 meter på Jägersro den 30. august 2009, og allerede en uge senere tog hun sin første klassiske triumf i Dansk Oaks, hvor hun bl.a. besejrede La Zona. Oaks-sejren blev fulgt op med en overlegen opvisning i Dansk St. Leger, og i november samme år tog hun sin vigtigste skalp i det svenske Listed-opgør Jockeyklubbens Avelslöpning over 2400 meter på Jägersro.

 

Som 4-årig vandt Una Hora også Dansk Breeders' Cup på Klampenborg, og hun var desuden anden i Margareta Wettermarks Minneslöpning (L) bag La Zona på Jägersro. Hun kunne indstille løbskarrieren med over 1,1 millioner svenske kroner på kontoen efter fem sejre i 17 starter.

 

Francisco Castro og Enrique Fornes valgte at beholde Una Hora, og hoppen blev sidste forår sendt til bedækning på Irish National Stud i Irland. Hun nåede netop at blive færdigbedækket ved Gruppe-1-produceren Verglas, inden hingsten døde. Den 6. marts resulterede den avlsmæssige satsning i et svenskfødt hoppeføl, og Francisco Castro var tirsdag aften en lykkelig mand.


verglas 37272

 

"Jeg har trænet en række virkelige topafkom efter Verglas, og det havde længe været en drøm at sende en hoppe til bedækning ved ham. At det akkurat skulle lykkes er i sig selv et stort held, men jeg er også glad for at det blev Una Hora, som var en fantastisk væddeløber. Hun har samtidig rammerne for at blive en virkelig god avlshoppe, og hun har nu fået en rigtig god start. Jeg har endnu ikke selv set hendes føl, men det bliver der tid til i morgen, onsdag. Det er planen at Una Hora i år bedækkes ved Mingun i Danmark", siger Francisco Castro.

 

Stutteri Nova-opdrættede Una Hora opnåede et handicap på 88, og dermed er hun den hidtil højest handicappede danskfødte hoppe siden årtusindskiftet.

Tophistorier

Olsen/Hjortebo-double i Skandinavisk GP

Olsen/Hjortebo-double i Skandinavisk GP

  Bent Olsen satte lørdag en tyk streg under sit kommende trænerchampionat på Klampenborg, da staldens 4-årige duo Falconet og Call Of Duty hjemtog de to første pladser i Skandinavisk Grand...

YEARLING VIDEOS: YORK CONSIGNMENT

york consigment

Internationalt

harkila banner_350x138

RaceTime / GiveMe5

Blogs & Læserindlæg

Salgsannoncer

HK banner-annonce

york stud_slide_medium

Skandinavien

hjortebo forside 2014

Avl & Auktioner

goffs orby 2014 1

Følg Galopsport.dk

 

follow facebookfollow twitter

September 2014
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Samarbejdspartnere

raceweb-mini-logo

 

Copyright ® 2010 ScandinavianRaceweb.com
All Rights Reserved