ikeyvet 35332

hk entreprise 2015 1

carlras14

gofs

seeland fall_2013

mingun logo 2014

appel au maitre 2015 small

reverdy shop 2014

kentaur 2015

lanwades 3726

Juniper banner 1

2000 Guineas Trial: Solo chokbesejrede East Meets West

 

Klampenborgs championtræner har for længst gjort "Irish Day" til sin egen, og 2012-udgaven var ingen undtagelse. Bent Olsen satte sig fra starten på begivenhederne med en double i The Irish Rover 2000 Guineas Trial, og samlet var han med til at sadle tre vindere i dagens otte opgør.

 

solo 34643

 


Kun fem deltagere var til start i The Irish Rover 2000 Guineas Trial over 1600 meter, og Bent Olsen stod både bag den helt store favorit, East Meets West (Dansili) og den mindst spillede i feltet, Solo (Cajun Cadet). Da afgørelsen skulle falde, var netop disse to at finde på målfotoet, men højst  overraskende kunne Jørgen Hovgaards Solo trække sig sejrrigt ud, efter et mesterligt ridt af Rafael Schistl.

 

Schistl formåede fra start at trække tempoet fuldstændig ud af løbet, og både Elione Chaves på East Meets West og Manuel Martinez på Darcy var så travlt optaget af at holde øje med hinanden, at Schistl fik let spil til at time sit ridt perfekt fra front.

 

Med 250 meter tilbage af opgøret så det ellers ud til, at East Meets West skulle overtage kommandoen, men Solo havde masser af kræfter sparet, og hingsten formåede at holde sig foran med en god hals på stregen. De to staldkammerater havde to længders afstand til næstfavoritten Darcy, mens Pro Hunter blev en godkendt fjerde under Lennart Hammer. Feltets enlige hoppe, Kanthaka/Oliver Wilson, sluttede lige bag Pro Hunter som femte.

 

Bent Olsen var overrasket over nederlaget til East Meets West, men samtidig også lykkelig over Solos glimrende sæsondebut.

 

"Han går et virkelig godt løb, og Rafael havde selvfølgelig stor del i sejren. Det gik meget langsomt hjemmefra, og løbet blev i grunden et  rent sprintopgør hvor der kun blev redet væddeløb de sidste 600 meter. Det blev til Solos fordel, og man må heller ikke glemme, at han i fjor debuterede med at besejre The Kicker", lød det fra Bent Olsen.

 

"Han fik en skade i det ene bagben sidste år, derfor løb han kun tre gange. Siden tog vi ham hjem på gården, og han kom først tilbage i træning den 1. januar. I første omgang satser vi nu på Dansk 2000 Guineas om 15 dage, og derefter må vi teste ham i en af Derbyprøverne over 2200 meter, for at se hvor meget distance der findes i ham", supplerede Solos ejer og opdrætter, Jørgen Hovgaard, til galopsport.dk.

 

Darcys træner, Francisco Castro, var enig med sin kollega Bent Olsen i analysen af 2000 Guineas Trial: "Der var absolut intet tempo på løbet, og Martinez og Chaves havde i dag kun øje for hinanden. De glemte at der var andre konkurrenter i løbet, og Darcy fik aldrig nogen chance for at udnytte sin lange aktion. Han er en stor hest, der ikke kan skifte gear på samme måde over 1600 meter. Vi kommer tilbage til Dansk 2000 Guineas og får forhåbentligt et helt anderledes oplæg. I dag gav vi vinderen tre kilo, næste gang mødes hestene med lige vægt".

 

Førstepræmien i The Irish Rover 2000 Guineas Trial var 25.000 kroner, og det var Solos anden karrieresejr i blot fire starter.

 

REPRISE: The Irish Rover 2000 Guineas Trial

 

RESULTAT: The Irish Rover 2000 Guineas Trial

 

 

Tophistorier

Tre danske danske sejre i Göteborg

Tre danske danske sejre i Göteborg

  Tre dansktrænede heste plettede ved søndags-galoppen på græsset i Göteborg. Karen Grethe Jensen-trænede Haseen åbnede den gode ”rød-hvide” dag med sejr under den nykårede danske mester for kvindelige ryttere, Nanna...

Raceweb-360x220-px-april2015 2

Per Bustrup

HK banner-annonce

Internationalt

harkila trappermaster 300x250 DK.jpg

Salgsannoncer

Skandinavien

Avl & Auktioner

york stud_slide_medium

Følg Galopsport.dk

 

follow facebookfollow twitter

Samarbejdspartnere

Harkila logo galopsport

inco logo_web_26363

carl ras_logo_175px

BannerHotelFortunen

kentaur 2012

goffs 2015

lanwards

raceweb-mini-logo

 

Copyright ® 2010 ScandinavianRaceweb.com
All Rights Reserved