Profil: Cut Courier

- Af Kathrine Faarvang


 

Cut Courier

Mørkebrun vallak 95 v. Muthhil (IRE) - Half Row

Ejer: K.P. og M. Brendholdt

Opdrætter: Stutteri Skovmarken

Træner: Desmond Scarlett

Vinder af: Fyns 2-års Grand Prix, Ålborg 2-års Grand Prix, Stayerprøven og Produce Stakes.

Cut Courier har med sin faste makker John Fortune haft en helt forrygende 2-årssæson rundt omkring på de danske væddeløbsbaner. Vallakken debuterede den 3. august 1997 i et maidensløb over 1200 meter på Klampenborg Galopbane. Cut Courier viste allerede i sin første start, at han har et godt væddeløbshoved ved at være en tæt 2. til Olympic Line. Der blev satset større i næste start, hvor opgaven var Fyns 2-års Grand Prix. Cut Courier afviste denne gang alle konkurrenter og sejrede sikkert foran Call a Cab og Loucy-Bee. Næste start var forventningens pres på Cut Courier. Opgaven hed 2-års Stayerprøven i Århus over 1500 meter og Cut Courier var spillet helt i bund til odds 1,10. Denne gang sejrede Cut Courier også sikkert og viste, at han
kunne stå en - for en 2-åring - krævende distance. Allerede på dette tidspunkt begyndte mange at snakke om årgangens konge blandt de 2-årige heste. Denne påstand blev yderligere begrundet i vallakkens 4. start, som igen kom til at foregå på Fyn. Produce Stakes hed løbet og det blev også bragt sikkert i hus efter endnu en magtpræstation.
Den sidste start inden ejerkredsen Cut Courier besluttede at lade vallakken få en velfortjent vinterferie blev i Ålborg 2-års Grand Prix. Her beviste Cut Courier endnu engang, at han er som en fisk i vandet på de danske væddeløbsbaner. Resultatet var endnu engang en flot sejr. På 2. pladsen igen Call a Cab.
Cut Courier opnåede i sæsonen ‘97 et general handicap på 80 - en helt utrolig præstation for en 2-årig hest. Cut Courier har ikke alene vist hurtighed og udholdenhed, men også en uforlignelig evne til at tilpasse sig alle baner. Vi håber, at måtte se denne dejlige vallak til start i Danmark
mange flere gange. Desværre kom Cut Courier ud for et uheld sidst i februar, da han smed sin rytter af i Dyrehaven og løb ud på vejen, hvor han faldt på asfalten og mistede luften. Desmond Scarlett håber dog på at uheldet ikke har ødelagt noget for hestens præstationer i den kommende sæson.