Portræt af Lis Lentz Jensen

- af Kathrine Faarvang

Det er i år nøjagtig 40 år siden, at Lis Jentz Jensen vandt sin første sejr på Fyens Væddeløbsbane, så der er ingen tvivl om, at det er en dame med erfaring man møder på Hestagergaard ved Tommerup på Fyn. Det er i årene blevet til mange flere sejre - både som amatørrytter og professionel træner. Men hvordan begyndte det hele egentlig?

Lis Lentz Jensen var gennem hele sin barndom interesseret i arbejdshestene på sin fødegård. En dag var der imidlertid ikke længere brug for hestene - arbejdet blev ordnet ved hjælp af traktor - og én efter én blev hestene solgt. Efter et besøg på Fyens Væddeløbsbane fik Lis dog overtalt sin far til at bytte den sidste arbejdshest til en galophest. Det blev hoppen Nydalon, som skulle vise sig at være en ganske nyttig hest.

Lis red sit første væddeløb som 14-årig - dengang, hvor ting som startbokse og hjelme i løbene slet ikke var almindelige. Det var også ret usædvanligt, at en kvinde red væddeløb. Ja, på den tid var det faktisk forbudt for en kvinde at blive professionel jockey. Det afholdt dog ikke Lis fra at dominere galopsporten på Fyn i en lang årrække. Hendes egen Prosit vandt blandt andet 16 sejre.

I dag er det trænergerningen Lis Lentz Jensen bruger al sin tid på. Hun startede som træner for 20 år siden og har flere gange været mest vindende træner på Fyens Væddeløbsbane. Nogle af hendes største sejre som træner var med Thersey Lahrmer, der i 1980 og 1981 vandt Fyensløbet.

Efter en down-periode, hvor hestematerialet var beskedent, har Lis L. Jensen i sæsonen 1997 vist, at man stadig kan regne med hendes heste. Hun træner blandt andet Årets Hest på Fyn, Freelon, der med 3 sejre på stribe har gjort stalden ære. Nyimporterede Haido´ Hart har vundet 3 sejre i pænt selskab, stayeren Magic Dynamite 2. Ialt en sæson med mange gode placeringer.

Det har givet Lis mod på at satse endnu mere på galopsporten og hun har fået endnu 3 heste i sin varetægt. Alle 3 er importerede, deriblandt Edna´s Gift, der er vinder i England og som satser på de bedre 3-års løb i Provinsen.

Der er da også grund til optimisme. Der meldes om 10 startklare heste i stalden - altså alt i alt gode muligheder for at hente endnu flere sejre hjem i den nye sæson.

Lis Lentz Jensens træningsliste:

Haido´Hart (GB)

Pininfarina (GB)

Chamber Music (GB)

Mischievous Time (GB)

L´Aigle

Pamela´s Boy (GB)

Special And Gay

Freelon

Magic Dynamite

Edna´s Gift (GB)